Tidningsbudens facktopp gjorde u-sväng

 22 MAJ 2018


I 13 år styrde och ställde han över allt på Transportarbetareförbundet som handlade om tidningsbudens avtal med distributionsbolagen.
Men i samband med den stora turbulensen på Transport under 2017 lämnade han sin tjänst och gjorde sedan en kraftig u-sväng och blev chef på ett av de företag som kritiserats hårdast för att plocka vinster ur välfärden med tuffa metoder.

 
Ur Transportarbetaren våren 2017, som visar 4 höga toppar i Transport. Idag är bara en kvar i förbundet.


Det vill säga vinna upphandlingar och ta över offentliga verksamheter, rationalisera, förbilliga i en ständig profitjakt i det som tidigare kallades den offentliga sektorn. Men som nu i allt större  utsträckning läggs ut i privat ägande. Att de här bolagen, som ofta ägs av riskkapitalbolag registrerade i olika skattefifflarländer, ska ta över de offentliga verksamheterna är något som fackföreningarna motsatt sig mycket kraftigt. 

Därför var det en rejäl knall att tidningsbudens fackliga "big boss" hoppade över och blev chef och förhandlingsledare på Frösunda Omsorg, som när han anställdes ägdes av företaget HG Capital i Jungfruöarna. Och för några månader sedan såldes till ett norskt miljardärspar som gjort sig förmögna på flyktingboenden.

På karriärjobbsajten Linkedin skriver tidningsbudens tidigare förhandlare : 
"Ett nytt kapitel i Frösundas historia. Detta kommer att bli bra. Känns tryggt att Kristian och Roger tar över."
På samma sajt gillar han också två inlägg gjorda av ökända APM Terminals som kämpar mot Hamnarbetarförbundet i Göteborg.
Stuveri och Tidningsbud var hans två huvudgrenar på Transport.

Även den f.d. organisationssekreteraren utmärker sig på kärriärsajten Linkedin. Som central ombudsman ansvarig för tidningsbudsavtalet var han med om att skriva in den förhatliga gratiskvarten i avtalet, en paragraf som senare skrotades. På Linkedin gillar den före detta organisationssekreteraren ett inlägg av en av de högsta cheferna på Nim Distribution. Själv har han numera gått över till en tjänst på Seko.
Även det hårt kritiserade Organizerprojektets ansvarige i Transport har lämnat sin tjänst nyligen. Och istället fått anställning på Byggnads.
Markus Pettersson som planerade att ta över Transport efter Lars Lindgrens sorti, har numera en fin tjänst inom det Socialdemokratiska partiet.


Kommentarer

Anonym sa…
Riv avtalet.Samma skit på båda sidor bordet.
Anonym sa…
Vinster i välfärden hmmff
Anonym sa…
Det speciella är att det har inte fått föras fram ett enda knyst av kritik mot mänskan.Då har lojala Transportgänget skrikit i högan sky att man är anti-facklig. Sicket jävla skojeri dess maken på jorden.